Kenya

Kenya er et land ved ekvator i Øst-Afrika. En stor del av landet var tidligere britisk koloni fram til 1963 under navnet Britisk Østafrika.

 

Viktige importvarer er olje, jern, plast og maskiner. Viktige eksportvarer er kaffe, frukt, te og sement. De viktigste handelspartnerne er USA, Storbritannia, Tyskland, Japan og Uganda.

 

Kenya har et rikt dyreliv og en fantastisk natur, noe som har gjort at landet har utviklet seg som et turistmål.

(Kilde: Wikipedia)

Aloe Vera-produkter

North South Partnership Kenya Ltd. har investert i Rijoy Herbal Ltd., et mindre firma på Voi som fremstiller produkter av Aloe Vera.

Rijoy Herbal ltd framstiller flere ulike produkter basert på Aloe vera-planten.
Rijoy Herbal ltd framstiller flere ulike produkter basert på Aloe vera-planten.

Bildet er av de som har startet opp Rijoy i Kenya, Rita Wanyika Chonga og Joyce Kale( rød kjole). Det er Rita Wanyika Chonga som er daglig leder i firmaet.Aloe Vera er en plante som har mange gode egenskaper, les: http://no.wikipedia.org/wiki/Aloe_vera

 

Rijoy Herbal ltd produserer i dag 9 ulike produkter. De har fått god hjelp i startfasen av DANIDA. Rijoy Herbal holder til i Voi.

 

NSP AS eier i dag 49% av aksjene i Rijoy Herbal. De resterende andelene eies av Rita Wanyika Chonga og Joyce Kale som startet firmaet.

Gideon på Voi er med i styet for NSP AS i Rijoy ltd. Gideon er daglig leder på Scripture MIssion mediasenter på Voi.

Styreformann Odd Kjell Sjøvik og daglig leder Gunnar Hamnøy sammen med de to kvinnene som etablerte firmaet Rijoy i Voi i Kenya. Rijoy produserer 9 ulike produkter av Aloe Vera.